Voordat hij uiteindelijk voor zichzelf begon, had Arie den Dekker reeds 20 jaar ervaring opgedaan in het bedrijf van zijn vader. Het ouderlijk bedrijf A.den Dekker & Zn., gevestigd aan de Schans te Werkendam, is gespecialiseerd in met name de zwaardere land- en tuinbouwmachines en constructiebouw.

Arie heeft jarenlang constructiewerk gedaan, en begon zich langzaam aan hobbymatig te specialiseren in juist de kleine tuin-& parkmachines. In het begin gebeurde dit voornamelijk in de avonduren.
Maar in 1999 vond hij dat de tijd rijp was om echt op eigen benen te gaan staan, en startte hij zijn bedrijf Parcon op. Parcon komt van PARk-& tuinmachines en CONstructiebouw. Het begon allemaal in een gehuurd stukje loods aan de Ferrandstraat. Heel eenvoudig met een werkbank en enkele grasmaaiers.

Al vrij snel groeide het klantenbestand, daarmee ook het aantal reparaties en het verkoop aanbod nieuwe machines. Binnen 4 jaar was het bedrijfje letterlijk uit zijn jasje gegroeid. De situatie werd langzaamaan onwerkbaar door ruimte gebrek En de combinatie van constructiewerk en Tuin-&Parkmachines in dezelfde ruimte was praktisch bijna onmogelijk geworden.
Ook hadden we te maken met ander ongemak… zoals parkeerproblemen, omdat er geen eigen grond bij was. De showroom had erg veel weg van een overvolle parkeergarage. Kortom het was de hoogste tijd voor verandering!

Arie besloot een flink stuk grond te kopen, aan de Hulsenboschstraat. (de nieuwe uitbreiding van het industrieterrein Bruine kilhaven) Toen kon de nieuwbouw beginnen, het nieuwe pand is overigens geheel in eigen beheer gebouwd.

En zoals u kunt zien, de nieuwe behuizing mag er wezen! Totale oppervlakte van het pand is 1200m2. Gescheiden werkplaatsen voor Park&Tuin en Constructie. 2 grote showrooms totale oppervlakte ca. 600m2 Een fraai kantoorgedeelte, kantine en een scholingsruimte. De moderne werkplaats bestrijkt zo’n 400m2. Een ruim perceel grond eromheen biedt veel mogelijkheden voor parkeren, opslag, en wie weet, ooit weer nieuwe uitbreiding?

Bedankt voor uw belangstelling